ЄС допоможе Україні відновити та децентралізувати енергетичну систему - фон дер Ляєн

ЄС допоможе Україні відновити та децентралізувати енергетичну систему - фон дер Ляєн

Укрінформ
З огляду на те, що Росія продовжує цілеспрямовано нищити українську енергетичну систему, Євросоюз надасть Україні матеріальну допомогу та допоможе у відновленні зруйнованих енергетичних мереж, а також сприятиме децентралізації української енергетики.

Про це 11 червня у Берліні під час конференції з відновлення України заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша підтримка включає матеріальну допомогу, з огляду на те, що Росія систематично атакує енергетичні мережі України. Ми вже мобілізували 500 млн євро для невідкладного ремонту. Ми надаємо додатково 1000 енергетичних генераторів для невідкладного виробництва енергії, невдовзі в Україну прибудуть пакети сонячних батарей. Метою є допомогти децентралізувати енергетичну систему та підвищити, таким чином, стійкість українсько електричної та енергетичної системи», – наголосила фон дер Ляєн.

Вона повідомила також, що до кінця поточного місяця Україна отримає ще 1,9 млрд євро із бюджетного Українського фонду ЄС. Це є європейською відповіддю на широкі реформи та реалізацію інвестиційної стратегії, які втілює Україна навіть в умовах війни.

Читайте також: ЄС має розпочати переговори про членство з Україною до кінця червня - Урсула фон дер Ляєн

Як повідомлялося, сьогодні у Берліні відбувається міжнародна конференція з відновлення України, в якій беруть участь лідери кількох європейських країн, керівники зовнішньополітичних відомств, представники європейського бізнесу та промисловості. До учасників конференції звернувся Президент Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-