Зеленський відвідав ракетну групу сил ППО Німеччини: Україна очікує дві-три системи найближчим часом

Зеленський відвідав ракетну групу сил ППО Німеччини: Україна очікує дві-три системи найближчим часом

Фото, відео
Укрінформ
Україна очікує на прийняття позитивного рішення щодо надання їй двох-трьох систем ППО на кшталт Patriot з боку міжнародних партнерів найближчим часом.

Про це під час відвідин 21-ї ракетної групи сил ППО ФРН спільно з федеральним міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом заявив Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на питання, коли можна очікувати наступну систему ППО, окрім системи Patriot, яку пообіцяли надати українській державі у Німеччині, передає кореспондент Укрінформу.

Відео: Офіційна сторінка Президента України Володимира Зеленського

«Ми працюємо з партнерами - з США і з деякими іншими європейськими партнерами. Поки що не хочу говорити, з ким із Європи, бо чекаємо на підтвердження саме тих рішень, про які ви запитали. Очікуємо на позитивний результат найближчим часом щодо 2-3 систем», - заявив Зеленський.

Читайте також: Італія надасть Україні новий пакет військової допомоги з ППО - глава МЗС

Зеленський також подякував Німеччині та німецькому народу за допомогу, яку вони надають Україні.

«Передусім я хотів би подякувати Вам, вашій владі, а також подякувати канцлеру Шольцу за запрошення. Для мене це - велика честь бути сьогодні тут разом з моєю командою, з моєю дружиною, і подякувати Німеччині та її народу за те, що він так нас підтримує з самого початку російського вторгнення в Україну. Дякую Вам за додатковий пакет (допомоги - ред.), пане міністре, який Ви оголосили - (щодо - ред.) посилення нашої ППО, та інші дуже важливі речі, які посилять наших бійців на полі бою», - зазначив Зеленський.

Глава Української держави подякував Німеччині і за передачу системи Patriot Україні - вже третьої за рахунком, передану українцям. За його словами, цією системою німці посилили захист життя громадян України - як військових, так і цивільного населення.

«Я хотів би також подякувати за системи IRIS-T вашого національного виробництва. Вони дуже влучні, дуже якісні. І за те подякувати, що ви нас підтримували цими системами і - дуже важливий аспект - за те, що ви скоротили час щодо виробництва і тренування на цих системах, і вони швидше приходять на нашу землю. Це скорочення часу щодо тренувальної місії наших бійців є для нас дуже важливим, бо сьогодні весь цей час вимірюється життям наших людей. І те, що ви скоротили дні, іноді - тижні - повірте, ми будемо пам'ятати десятиліттями», - запевнив Зеленський.

Глава Української держави подякував усій німецькій команді, яка тренує українських військових.

Читайте також: Шольц анонсував передачу Україні третьої системи Patriot, установки IRIS-T та «Гепардів»

«Усі задоволені. Мені дуже сьогодні сподобався меседж командора (Пісторіуса - ред.), який сказав: "Ми навчаємо хлопців, вони талановиті, вони до цього працювали на системах ППО радянських часів С-300 тощо, але вони дуже швидко навчаються. І - що дуже важливо - що вони мають досвід, досвід війни, і ми обмінюємося цим досвідом. Ми навчаємо один одного". Це було для мене, як Президента нашої держави, дуже приємно почути», - поінформував Зеленський.

Президент заявив, що у вівторок він спілкувався з українськими захисниками і мав честь нагородити тих хлопців, які мають бойовий досвід.

Володимир Зеленський відвідав ракетну групу сил ППО Німеччини / Фото: Офіс Президента

«Більшість з цих хлопців, наших бійців, їхні домівки - на ТОТ. Вони дуже сильно умотивовані, дуже сильно навчаються, тренуються, щоб швидше повернутися додому, щоб швидше повернути свій дім», - сказав Зеленський.

Читайте також: У Бундестазі прокоментували дозвіл бити по РФ німецькою зброєю: Це мало статися раніше

Як повідомлялося, канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що найближчим часом Німеччина передасть Україні додаткові засоби для захисту неба та сподівається, що і інші країни долучаться до німецької ініціативи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-