Штайнмаєр: Підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно

Штайнмаєр: Підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно

Укрінформ
Німеччина й надалі підтримуватиме Україну, в тому числі у відновленні країни, стільки, скільки це буде потрібно.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив федеральний президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр під час прийому для учасників Конференції з відновлення України в Берліні.

"Сьогодні вранці я зустрічався з Президентом Зеленським для переговорів. І я сказав йому те, що хотів би сказати вам усім ще раз: Ми залишаємося на боці України! Ми будемо підтримувати вас і вашу країну стільки, скільки буде потрібно! І ми також будемо підтримувати вас у ваших зусиллях з відновлення! Щиро дякую всім тим людям, які допомагають і простягають руку допомоги - заради майбутнього України", - заявив німецький президент.

За його словами, у питанні відновлення України важливими є чотири аспекти. "По-перше, я говорю про економічне відновлення. Це має вирішальне значення для нового старту. Те, що потрібно Україні зараз і в найближчі роки, – це інвестиції в майбутнє", - сказав Штайнмаєр.

На його переконання, іншим важливим напрямком є соціальне відновлення. "Через війну Україна втратила майже ціле покоління – молоде покоління. Однак майбутнє України залежить саме від цих молодих людей, які добре освічені, вмотивовані, мають ідеї, драйв та енергію. Ми повинні підтримати їхню віру в майбутнє – а для цього нам потрібні школи та дитячі садки, електрика та дороги, лікарні та університети. Коротше кажучи, без інфраструктури немає майбутнього", - зазначив президент ФРН.

Третім аспектом він назвав відновлення громад та надання їм швидкої допомоги без бюрократії в усіх питаннях – від електрогенераторів до пожежних машин.

"По-четверте, я говорю про майбутнє України як частини Європи. Я переконаний, що майбутнє України – в Європейському Союзі. Ось чому так важливо, щоб Україна стала країною-кандидатом і щоб переговори могли розпочатися найближчим часом. Я думаю, що це саме те, що дає багатьом українцям мужність і надію зараз, у ці важкі часи", - заявив Штайнмаєр.

Читайте також: Зеленський обговорив зі Штайнмаєром безпекову ситуацію в Україні

За його словами, Путін зараз хоче підкорити Україну та знищити її як суверенну державу. "Він хоче змусити її повернутися в недемократичне минуле. Ми показуємо, ви всі тут сьогодні показуєте, що Україна – це місце майбутнього. Місце, де люди будуть продовжувати жити в мирі та свободі в майбутньому", - наголосив німецький президент.

Як повідомляв Укрінформ, Конференція з відновлення України – Ukraine Recovery Conference – стартує в Берліні за участі Президента України Володимира Зеленського та канцлера ФРН Олафа Шольца.

Участь у дводенному заході беруть понад 2 тисячі політиків, дипломатів, представників бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства з різних країн тощо.

Це вже третя подібна конференція за час повномасштабної Росії проти України. Попередні пройшли в Лугано (Швейцарія) і Лондоні. URC 2025 планується провести в Італії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-