Зеленський обговорив зі Штайнмаєром безпекову ситуацію в Україні

Зеленський обговорив зі Штайнмаєром безпекову ситуацію в Україні

Оновлено
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі із федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром обговорив безпекову ситуацію в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Фейсбуці.

Німеччині провів зустріч із федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. Обговорили безпекову ситуацію в Україні та наші поточні потреби на тлі російських атак на українську енергетику й активних бойових дій вздовж усього фронту", - зазначив Зеленський.

Співрозмовники поспілкувалися щодо очікувань України від результатів інавгураційного Саміту миру. Розглянули також партнерство між українськими та німецькими містами й громадами.

"Дякую Німеччині за прийняття та організацію цьогорічної Міжнародної конференції з питань відновлення України", - наголосив Зленський.

Як повідомляє сайт Президента, глава держави також подякував Німеччині й німецькому народові за значну та всебічну допомогу Україні. Зеленський окремо відзначив, що ФРН надала тимчасовий захист понад мільйону українців – найбільшій кількості серед європейських держав.

Читайте також: Шольц анонсував передачу Україні третьої системи Patriot, установки IRIS-T та «Гепардів»

"Високо цінуємо загальноєвропейське лідерство Німеччини та всю надану Україні допомогу. За підсумками міжнародної Конференції з питань відновлення України розраховуємо на конкретні домовленості та результати для розвитку економіки, притоку іноземних інвестицій та ліквідації наслідків масштабних руйнувань, спричинених російською агресією", – зазначив Зеленський.

Лідери обговорили очікування України від інавгураційного Саміту миру, результатом якого має стати реалізація трьох пунктів Української формули миру. Глава держави відзначив участь Німеччини в Міжнародній коаліції за повернення українських дітей, незаконно депортованих Росією.

Під час зустрічі також обговорили партнерство між українськими та німецькими містами й громадами. Президенти взяли його під спільний патронат у жовтні 2022 року. Тоді ж Штайнмаєр приділив особливу увагу відбудові Чернігівщини.

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня Зеленський прибув до Німеччини для участі в Конференції з відновлення України та переговорів із федеральним канцлером Олафом Шольцом.

Перше фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-