Зеленський на зустрічі з Кішідою: За два роки війни Японія надала $12 мільярдів допомоги

Зеленський на зустрічі з Кішідою: За два роки війни Японія надала $12 мільярдів допомоги

Укрінформ
Під час зустрічі з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою на полях саміту «Групи семи» в Італії Президент України Володимир Зеленський зазначив, що з березня 2022 року Японія надала Україні $12 млрд допомоги.

Про це повідомляється на сайті Президента, передає Укрінформ.

У повідомленні вказується, що на зустрічі глава Української держави подякував за підписання двосторонньої безпекової угоди між країнами, підтримку України й нашого народу та участь у Міжнародній коаліції за повернення українських дітей та відзначив надання Україні фінансової, гуманітарної та іншої допомоги на загальну суму понад 12 млрд дол. США, починаючи з березня 2022 року.

«Японія є очевидним лідером в Азії у захисті міжнародного права та людського життя. Від перших днів цього злочинного російського вторгнення Японія з нами, і це додає всім нам сили й можливостей», – сказав Зеленський.

Президент висловив вдячність Кішіді за згоду на особисту присутність на Глобальному саміті миру та високо оцінив зусилля Японії із залучення країн Азійсько-Тихоокеанського регіону до участі в Саміті.

Зеленський відзначив активну позицію Японії в посиленні санкційного тиску на Росію та наголосив на необхідності зміцнення зусиль, щоб РФ не могла обходити санкції.

Читайте також: Зеленський на саміті G7: Україні потрібні додаткові Patriot, перехід на F-16 та план відновлення

Глава Української держави акцентував, що для України є дуже важливими залучення високотехнологічної Японії до відновлення та відбудови нашої країни, підтримка в галузі енергетики та надання децентралізованих джерел електроенергії.

Президент також подякував за готовність Японії провести наступного року чергову Міжнародну конференцію донорів із гуманітарного розмінування України.

Як повідомлялося, сьогодні Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда на саміті G7 підписали Угоду про підтримку України та співробітництво між Україною та урядом Японії. Угодою передбачено, що впродовж 2024 року Японія надасть Україні 4,5 млрд дол. та підтримуватиме нашу державу протягом усього 10-річного строку дії угоди.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-