На саміті у Швейцарії напрацьовуватимуть спільний план, щоб потім передати Росії - Єрмак

На саміті у Швейцарії напрацьовуватимуть спільний план, щоб потім передати Росії - Єрмак

Укрінформ
Учасники першого Саміту миру у Швейцарії намагатимуться узгодити спільний план, який може бути на наступному саміті представлений Росії. 

Як передає Укрінформу, про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак в ефірі телемарафону "Єдині новини" перед початком Саміту миру у Швейцарії.

"Вони (заяви російського диктатора – ред.) точно не вплинули на рішення великої кількості країн бути тут та говорити про мир. Саме це – наша філософія, що треба узгодити принципи побудови спільного плану. І після цього, можливо, на другому саміті, коли цей план буде готовий та погоджений більшістю відповідальних країн світу, то його можливо представити та передати російській стороні", - сказав він.

За словами Єрмака, істерика в Кремлі свідчить, що Україна та партнери знаходяться на вірному шляху.

"Наші воїни продовжують захищати та давати можливість, щоб ми дійсно могли робити такі справи, говорити зі світом і наближати нашу перемогу. Ми вас не підведемо. З цим Президентом ніяких а-ля "Мінськ", а-ля "Будапешт" не буде. Будьте впевнені в цьому", - наголосив він.

Росії не вдалося зірвати перший Саміт миру, на який, попри російські тиск та погрози, приїхали представники понад 100 країн та міжнародних організацій.

"Те, про що багато говорили зі скепсисом два роки тому, коли Президент анонсував українську Формулу мир, вже відбувається. Це відбувається за участі та присутності понад 100 країн та міжнародних організацій, які тут переважно на рівні глав держав та урядів. І все, що робила Росія, навіть у ці останні години продовжує робити, щоб зірвати, зіпсувати – їм не вдалося", - сказав він.

За словами Єрмака, дуже добре, що така кількість країн обговорюватиме сьогодні та завтра у Швейцарії українську Формулу миру – "те, як припинити війну та принести на нашу землю справедливий та чесний мир, який побудований на нормах міжнародного права, Статуті ООН, а не на якихось там божевільних погрозах та ультиматумах з Кремля".

"Що стосується результатів цього Саміту, то є абсолютно конкретні питання, які будуть обговорюватися. Ви знаєте, що цього разу лідери будуть сконцентровані на питаннях продовольчої безпеки, ядерної безпеки та гуманітарних питаннях, які дуже важливі для нас", - зазначив керівник Офісу Президента.

На його переконання, проведення Саміту миру у Бюрґенштоці вже є успіхом, і очікування від нього добрі.

"Очікування добрі. І те, що така кількість країн збирається, – це вже великий успіх. І, безумовно, буде продовження цього і ми на цьому не зупиняємося. Наша робота з партнерами буде продовжуватися до нашої перемоги та дійсно припинення війни, відновлення територіальної цілісності та повернення всіх полонених і відповідальності країни-агресора", - заявив Єрмак.

Читайте також: Формула миру є основою, але Україна готова й до інших ідей - Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток в суботу вдень офіційно стартує перший Саміт миру за участі 100 делегацій – 92 країн і 8 міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-