Четвертий Саміт перших леді та джентльменів відбудеться у Києві 12 вересня

Четвертий Саміт перших леді та джентльменів відбудеться у Києві 12 вересня

Укрінформ
Четвертий Саміт перших леді та джентльменів відбудеться 12 вересня у Києві і буде присвячений безпеці дітей.

Про це дружина Президента Олена Зеленська розповіла у Києві під час пресконференції, присвяченої саміту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За її словами, тема цьогорічного Саміту перших леді та джентльменів – «Безпека дітей». Подружжя лідерів країн світу, провідні українські та міжнародні експерти обговорять загрози та виклики, з якими діти стикаються, зокрема, удома, у школі та в Інтернеті. Утім, перша панель буде присвячена дітям у збройних конфліктах.

«Тема першої панелі, яка розпочинатиме наш саміт, – буде тема безпеки дітей у військових конфліктах. Це, передусім, про Україну, але, на жаль, військові конфлікти тривають і в інших країнах. Тож є досвід незахищених дітей, їх депортації та загибелі. Права дітей порушуються у кожному військовому конфлікті. Наприклад, зараз Ізраїль та Палестина, конфлікти в Африці. Ми хочемо, щоб наші партнери ділилися своїми проблемами і на цій панелі хочемо отримати відповіді, напрацювати конкретні рішення та політики, які потім можна буде втілювати у життя», – сказала Зеленська.

Вона відзначила, що для України це «болюча тема, бо Росія вбиває і калічить дітей і вже викрала 19 тисяч маленьких українців». «Але хоч війна триває та залишається найбільшим болем для українців, наша країна сконцентрована не лише на собі, а й шукає нові рішення для подолання глобальних загроз і викликів. Адже безпека дітей багатовимірна», - зазначила дружина Президента.

Тож ще однією темою саміту, за словами першої леді, стане безпека дітей у родині.

На саміті також презентують результати масштабного соціологічного дослідження "Ключові загрози для дітей", яке провели спеціально для цього заходу.

Читайте також: У Білому домі назвали успішним Глобальний саміт миру

Як повідомлялося, Саміт перших леді та джентльменів - щорічна міжнародна подія, яку ініціювала Олена Зеленська у 2021 році. Це глобальна платформа, що об'єднала перших леді та джентльменів для подолання викликів світового масштабу.

Під час першого саміту започаткували платформу для розв'язання гуманітарних проблем. Другий захід дав змогу зібрати понад 6 млн доларів на 92 машини швидкої допомоги. На полях третього саміту, який відбувся торік, заснували медичне партнерство. Тоді українські та іноземні клініки уклали 25 меморандумів про медичну співпрацю, зараз їх уже 44.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-