Литва ухвалила 15 резолюцій на підтримку України

Литва ухвалила 15 резолюцій на підтримку України

Укрінформ
У рамках міжпарламентської роботи литовський парламент ухвалив 15 резолюцій на підтримку України.

Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Фейсбуці, опублікувавши фото зустрічі з головою Сейму Литви Вікторією Чмілітє-Нільсен, передає Укрінформ.

"Вдячний за всі рішення, зокрема, всі 15 резолюцій Сейму Литву на підтримку України", - заявив він.

Стефанчук відзначив конкретні рішення та дії, які свідчать про підтримку Литвою України у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції та постачання зброї. "Вдячний за абсолютну підтримку Литви на шляху України до повноправного членства в ЄС. Подякував Литві за постійну адвокацію й заклики до партнерів щодо надання Україні зброї", - зазначив спікер.

Він проінформував про потреби України в озброєнні. "Системи ППО, літаки F-16, боєприпаси, далекобійна артилерія, отримання додаткових систем Patriot", - зазначив Стефанчук.

Читайте також: Литва передає Україні 14 бронетранспортерів М113

Він підкреслив, що очікує отримання на Вашингтонському саміті НАТО запрошення для України до повноправного членства в альянсі. "Для нас важливо отримати запрошення розпочати переговори про вступ", - резюмував голова ВР.

Крім того, спікери українського та литовського парламентів обговорили посилення санкційного тиску на РФ, порушили питання ухвалення переговорної рамки для вступу України в Європейський Союз. Стефанчук подякував за «абсолютну підтримку» Литви на шляху України до повноправного членства в ЄС.

«Щодо НАТО зазначив, що Україна розраховує на результативний Вашингтонський саміт. Для нас важливо отримати запрошення розпочати переговори про вступ», - заявив спікер.

Як повідомляв Укрінформ, в Україну з офіційним візитом прибула голова Сейму Литви Вікторія Чмілітє-Нільсен.

Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-