Найєма звільнили з посади голови Держагентства відновлення

Найєма звільнили з посади голови Держагентства відновлення

Оновлено
Укрінформ
Мустафу Найєма офіційно звільнили з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Кабміну, передає Укрінформ.

Тимчасово виконувати обов’язки голови Держагентства відновлення буде Роман Комендант.

Крім того, звільнили двох заступників Найєма: Андрія Івка – з посади першого заступника голови Держагентства відновлення та Валерію Іванову – з посади заступника голови Держагентства відновлення.

Уряд також звільнив Ігоря Фоменка з посади заступника міністра економіки.

Як повідомляв Укрінформ, 10 червня Мустафа Найєм заявив, що йде з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Він пояснив, що, "починаючи з листопада минулого року, команда агентства почала стикатися з постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод". Зокрема, за словами Найєма, був скасований бюджет на проєкти з відновлення та утримання доріг.

Крім того, за словами Найєма, з початку року агентству "суттєво обрізали заробітну плату", внаслідок чого з початку року звільнилося 25% колективу.

Серед іншого він акцентував на тому, що глава уряду ухвалив рішення про скасування його офіційної участі у Міжнародній конференції з питань відновлення України в Берліні.

Читайте також: У Німеччині кажуть, що звільнення Найєма не вплине на перебіг конференції з відбудови

Пізніше стало відомо, що Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не погодив відрядження Найєма на берлінську конференцію з питань відновлення України через урядову нараду, де мали заслухати його звіт щодо захисту об'єктів критичної інфраструктури. Зі свого боку в коментарі ЗМІ Найєм заявив, що він не отримував офіційний лист-запрошення на нараду і дізнався про її проведення лише у неділю, 9 червня, через секретаря.

Найєм також повідомляв, що виконуватиме обов’язки голови агентства до прийняття рішення урядом про його звільнення.

Мустафа Найєм, який до того був заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, очолив Держагенство відновлення та розвитку інфраструктури 27 січня 2023 року.

Мустафа Найєм, який до того був заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, очолив Держагенство відновлення та розвитку інфраструктури 27 січня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-