Сейм Литви просуватиме рішення, аби на саміті у Вашингтоні Україна отримала членство в НАТО - спікерка

Сейм Литви просуватиме рішення, аби на саміті у Вашингтоні Україна отримала членство в НАТО - спікерка

Укрінформ
Литва на парламентському рівні закликатиме, щоб на Вашингтонському саміті було ухвалено чітке рішення про членство України в НАТО.

Про це заявила голова Сейму Литви Вікторія Чмілітє-Нільсен на спільному із Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Чмілітє-Нільсен зазначила, що представляє сьогодні не лише литовський парламент, а весь народ, який повністю підтримує Україну. Вона нагадала, що парламент Литви ухвалив уже 15 резолюцій на підтримку України і працює як на регіональному, так і на міжпарламентському рівні задля адвокації військової та іншої допомоги Україні.

Читайте також: Україна має виграти війну, щоб вступити до НАТО - Білий дім

«Дуже скоро ми зустрінемося у Вашингтоні в парламентському форматі перед самітом НАТО, і я хотіла б сказати, що Литва закликає майбутній саміт НАТО ухвалити чітке рішення про членство України», - сказала голова литовського Сейму.

Вона додала, що Литва також твердо виступає за посилення санкцій проти Росії, і йдеться не лише про їхню кількість, а й про жорсткість і невідворотність, аби зробити ціну цієї війни якомога більшою для РФ.

Як повідомляв Укрінформ, 18 червня в Україну з офіційним візитом прибула голова Сейму Литви Вікторія Чмілітє-Нільсен.

Сейм Литви 19 вересня 2023 року ухвалив резолюцію із закликом запросити Україну до НАТО на саміті у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-