ВР дозволила місцевим радам фінансувати підрозділи Сил оборони

ВР дозволила місцевим радам фінансувати підрозділи Сил оборони

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє органам місцевого самоврядування фінансувати підрозділи Сил оборони на час дії воєнного стану.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ. 

За словами депутата, законопроєкт №9559д у другому читанні підтримали 303 парламентарії.

Документ розширює повноваження органів місцевого самоврядування щодо надання фінансової та матеріальної підтримки сектору безпеки і оборони у період дії воєнного чи надзвичайного стану, врегульовує порядок проведення їхніх дистанційних засідань.

Законом передбачене розширення повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад із будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

Також розширюються повноваження щодо затвердження місцевих бюджетів та внесення до них змін, затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку, цільових програм.

Окрім того, місцеві ради, виконавчі органи сільських, селищних, міських рад та постійні депутатські комісії зможуть за потреби проводити дистанційні засідання в режимі відеоконференції.

Читайте також: Рада підтримала податкові пільги на імпорт запчастин для машин розмінування

Крім того, закон удосконалює механізм призначення сільського, селищного, міського голови на посаду начальника відповідної військової адміністрації населеного пункту (населених пунктів).

Документ також розширює можливості призначення посадовців місцевого самоврядування, які перебувають у простої, тривалих відпустках без збереження заробітної плати.

Як повідомлялося, міський голова Хмельницького передав воїнам 10 квадрокоптерів DJI Mavic 3Т з тепловізором, на придбання яких з бюджету виділили 1 мільйон 800 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-