Україна і ЄС завершили роботу над текстом безпекової угоди - ОП

Україна і ЄС завершили роботу над текстом безпекової угоди - ОП

Укрінформ
Переговірні команди України та ЄС узгодили текст безпекової угоди, її буде підписано найближчим часом.

Про це повідомила пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

Зазначається, що за дорученням глави держави та очільника Офісу Президента заступник керівника ОП Ігор Жовква провів завершальний раунд переговорів щодо безпекової угоди з ЄС із заступником Генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарлем Фрізом.

«Переговірні команди України та ЄС завершили узгодження тексту безпекової угоди та домовилися про її підписання вже найближчим часом», - поінформували в ОП.

Фото: ОП

Безпекову угоду з ЄС буде укладено на виконання Спільної декларації про підтримку України, яку Європейський Союз разом із країнами G7 схвалив у Вільнюсі 12 липня 2023 року, нагадали в ОП.

Читайте також: Безпекова угода зі США містить механізм екстреного реагування - ОП

Як повідомляв Укрінформ, 13 червня на полях саміт G7 президенти України і США Володимир Зеленський і Джо Байден підписали двосторонню безпекову угоду, що передбачає підтримку України зараз, а також у довгостроковій перспективі з метою посилення можливостей стримування потенційної агресії у майбутньому. Того ж дня Україна підписала безпекову угоду з Японією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-