Ідея мирних переговорів до повної поразки Росії дуже оманлива - французький експерт

Ідея мирних переговорів до повної поразки Росії дуже оманлива - французький експерт

Укрінформ
Президент Центру вивчення і дослідження політичних рішень (Франція) Ніколя Тензер вважає, що сама ідея мирних переговорів до повної поразки Росії у війні дуже оманлива.

Таку думку експерт висловив під час онлайн-виступу на спеціальній події Київського безпекового форуму, присвяченій саміту Групи семи і Саміту миру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Тензер назвав позитивом Саміту миру у Швейцарії обіцянки партнерів України щодо сприяння у поверненні незаконно вивезених Росією українських дітей і підтримання територіальної цілісності України. Водночас, на його думку, нині «рано проводити саміт миру - треба проводити саміт війни, оскільки насамперед треба перемогти у війні».

«Це (перемога України – ред.) має бути нашою спільною метою. Ми повинні надати Україні все необхідне, щоб вона могла виграти цю війну однозначно і безповоротно. Я був в Україні кілька тижнів тому, спілкувався з українцями, і я знаю, що цей процес треба пришвидшити», - сказав французький експерт.

Він також назвав оманливою ідею запросити Росію разом з усіма за стіл переговорів, що лунала у Швейцарії.

«Ми не можемо розмовляти з Росією, поки путінська Росія не зазнає повної поразки. Тому що кожного разу, коли ми говоримо про мир, це підтримує російські наративи, які ми все ще чуємо у багатьох столицях: що треба піти на поступки Росії, якось домовитися. Я думаю, що це дуже вводить в оману. Ми мусимо утримуватися від самих цих слів «мирні переговори», - переконаний Тензер.

Читайте також: Зустрічі в Італії, Швейцарії та ФРН засвідчують, що партнери України не стомилися - посол Гарріс

Як повідомлялося, Саміт миру відбувся 15-16 червня на швейцарському курорті Бюргеншток. На ньому обговорювалась ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей.

За підсумками Саміту підписано комюніке. Документ залишається відкритим для приєднання.

Напрацьовані результати Саміту миру передадуть представниками Російської Федерації.

У середу, 19 червня, до комюніке приєдналися Антигуа і Барбуда та Організація американських держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-