Зустрічі в Італії, Швейцарії та ФРН засвідчують, що партнери України не стомилися - посол Гарріс

Зустрічі в Італії, Швейцарії та ФРН засвідчують, що партнери України не стомилися - посол Гарріс

Укрінформ
Результати саміту Групи семи, Саміту миру і Конференції з відновлення України в Берліні, а також нові безпекові угоди засвідчили, що партнери України не стомилися і продовжать підтримувати її у війні проти Росії.

Про це заявив посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс на спеціальній події Київського безпекового форуму, присвяченій саміту G7 і Саміту миру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат зауважив, що війна, яка триває вже десять років, на жаль, буде дуже довгою.

«Я думаю, що Путін має лише один шанс (перемогти) – це втома партнерів України. І три такі події, як саміт Групи семи, Саміт миру і Конференція з відновлення України в Берліні, продемонстрували, що ми не стомилися, що ми разом з Україною зараз і назавжди», - сказав Гарріс.

Він додав, що про це свідчать і дві нові безпекові угоди, які Україна уклала з США та Японією.

У цьому контексті дипломат нагадав, що Британія першою в січні підписала безпекову угоду з Україною.

«Зараз усі члени Великої сімки підписали подібні угоди, і не тільки вони, а й інші партнери. Я думаю, що загалом 30 партнерів разом з країнами Великої сімки будуть підтримувати безпеку України і зараз, і, як сказано в угодах, протягом десяти років», - спрогнозував Гарріс.

Ще одним свідченням відсутності втоми у партнерів посол Британії назвав кроки щодо використання доходів від заморожених активів Росії на користь України.

«Має бути конфіскація всіх активів, це лише перший крок, і я думаю, що він прагматичний і дуже корисний, тому що через використання доходів від таких активів ми можемо надати Україні позику на 50 млрд євро. Росія має заплатити за оборону України. Нарешті процес розпочинається», - зазначив дипломат.

Він також привернув увагу до нових санкцій проти російської економіки і закордонних компаній, які працюють на російський ВПК.

«Ми бачимо вплив цих санкцій по банкоматах у Москві і Пітері. Зараз російська економіка у доволі складному становищі, і воно буде ще складнішим», - вважає Гарріс.

Читайте також: Україна з партнерами має зламати колоніальний погляд Росії на світ - Зеленський

Як повідомлялося, Саміт миру відбувся 15-16 червня на швейцарському курорті Бюргеншток. На ньому обговорювалась ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей.

За підсумками Саміту підписано комюніке. Документ залишається відкритим для приєднання.

Напрацьовані результати Саміту миру передадуть представниками Російської Федерації.

У середу, 19 червня, до комюніке приєдналися Антигуа і Барбуда та Організація американських держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-