США заохочують якнайбільше країн приєднатися до комюніке Саміту миру

США заохочують якнайбільше країн приєднатися до комюніке Саміту миру

Укрінформ
Сполучені Штати закликають та заохочують країни та міжнародні організації, які досі не приєдналися до комюніке Глобального саміту миру для України, поставити свій підпис під цією ініціативою.

Про це повідомив у середу під час телефонного брифінгу старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки США Майкл Карпентер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президентка (Швейцарії – ред.) Віола Амхерд наприкінці саміту чітко наголосила, що документ буде відкритим для підписання як серед учасників, що не приєдналися після завершення саміту але згодом можуть захотіти це зробити, так і для інших країн та організацій, які можуть приєднатися»,- зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Глобальний саміт миру: висновки, результати, рішення для відновлення України

Він підкреслив, що Сполучені Штати, зі свого боку, від самого початку закликали широке коло країн приєднатися до Саміту миру у Швейцарії. За його словами, було важливо продемонструвати колективну підтримку підходів, які обговорювалися на зустрічі і які відповідають фундаментальним принципам ООН щодо суверенітету й територіальної цілісності.

«І, звісно, ми будемо заохочувати та підтримувати всі країни підписати цей документ»,- зазначив представник адміністрації США.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбувся 15-16 червня у Швейцарії за участі близько 100 делегацій з різних країн та міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-