Захід зацікавлений у перемозі України не лише з моральної точки зору - віцемаршалок Сенату Польщі

Захід зацікавлений у перемозі України не лише з моральної точки зору - віцемаршалок Сенату Польщі

Ексклюзив
Укрінформ
Захід зацікавлений і має допомогти Україні у протидії російській агресії не лише з моральної точки зору, адже Україна має що запропонувати західним партнерам і в економічному плані.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу заявив віцемаршалок Сенату Польщі Міхал Камінський, який кілька днів тому взяв участь у Чорноморському безпековому форумі в Одесі (Black Sea Security Forum).

“Сьогодні є зацікавлення Заходу тим, що Україна після перемоги в економічному плані може запропонувати європейським партнерам. Допомагаючи Україні перемогти, Захід інвестує також у власне майбутнє, і це стосується не лише безпекового виміру”, - наголосив Камінський.

На його переконання, можливості, які Заходу представляє економічний потенціал України, – це аргументи, які вже зараз треба використовувати Києву.

Читайте також: Польща попередила про «складні переговори» щодо вступу України до ЄС

“Треба показувати Заходу, що допомога Україні, аби вона перемогла в цій війні, є не лише моральним вибором, але й цілком прагматичним економічним інтересом”, - констатував польський політик.

Камінський погодився з тезою, що є небезпека зниження підтримки України та українців у польському суспільстві. У цьому контексті він наголосив на потребі “значної зрілості політичного класу, ЗМІ, усіх, хто розуміє проблему”.

“Я завжди кажу: Польща не зможе без України, а Україна, відповідно, без Польщі. Якщо Польща є незалежною, то рано чи пізно Україна теж буде незалежною. Якщо Україна не є незалежною, то рано чи пізно така ж доля спіткає й Польщу”, - констатував польський політик.

Він додав, що єдність України і Польщі є запорукою захисту від навали зі Сходу, ця єдність також захищає від можливої “політичної зради Заходу”.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі 14-16 червня проходив міжнародний Black Sea Security Forum, головною темою якого була безпекова ситуація в Чорноморському регіоні.

Міхал Камінський / Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-