Польща попередила про «складні переговори» щодо вступу України до ЄС

Польща попередила про «складні переговори» щодо вступу України до ЄС

Укрінформ
Переговори про вступ України до Європейського Союзу будуть складними, зокрема щодо аграрної сфери, проте Київ може розраховувати на підтримку Польщі.

Про це заявив міністр РП у справах ЄС Адам Шлапка на спільному з віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгою Стефанішиною та міністром ФРН у справах Європи Анною Люрманн брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами польського урядовця, процес переговорів про вступ буде складним і вимагатиме від України збереження темпу реформ.

“Ми розуміємо, що, наприклад, з точки зору аграрної сфери це будуть складні переговори. Деякі рішення можуть бути, наприклад, перенесені”, – сказав він, зауваживши, що в Польщі, Німеччини, Франції є власні інтереси.

Водночас Шлапка запевнив, що Україна завжди може розраховувати на підтримку Польщі, розширення ЄС буде пріоритетом польського головування в ЄС у першій половині 2025 року.

Своєю чергою Стефанішина зазначила, що під час переговорів сторони синхронізували наступні кроки, а також прийняли рішення після початку переговорного процесу про вступ до ЄС визначити пріоритетні напрямки, за якими країни будуть працювати протягом цього року з точки зору переговорів та інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС.

Читайте також: Посли ЄС погодили переговорні рамки щодо вступу України і Молдови

Представниця Німеччини зазначила, що Берлін бачить важливі реформи у сферах боротьби з корупцією, судового права, свободи ЗМІ, а також із нетерпінням чекає на відкриття переговорів про вступ з Україною наступного тижня.

Брифінг відбувся за підсумками переговорів Стефанішиної з міністрами у справах ЄС країн Веймарського трикутника (Франція, Німеччина, Польща), на яких Франція була представлена послом в Україні Гаелем Вейсьєром через позачергові вибори в країні.

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня країни Євросоюзу принципово погодили на рівні постійних представників рамки переговорів щодо приєднання України й Молдови до ЄС. Очікується, що бельгійське головування скличе першу міжурядову конференцію з цього приводу 25 червня.

Фото: Верховна рада України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-