Кулеба: Ми налаштовані, аби другий Саміт миру відбувся в одній з країн Глобального Півдня

Кулеба: Ми налаштовані, аби другий Саміт миру відбувся в одній з країн Глобального Півдня

Укрінформ
Україна налаштована на те, аби другий Саміт миру відбувся в одній із країн Глобального Півдня, і кілька з них вже виявили відповідну зацікавленість.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Розглядається не тільки Саудівська Аравія. Ми дійсно налаштовані на те, щоб другий Саміт пройшов в одній з країн так званого Глобального Півдня. І тут є декілька гравців, які виявляють інтерес до проведення другого Саміту», - сказав він.

Кулеба підкреслив, що час між першим і другим самітами не буде порожнім. За його словами, Президент України домовився у Швейцарії з лідерами країн Європи, Латинської Америки, Африки про проведення тематичних заходів з кожного пункту Формули миру для формування переговорної позиції.

Читайте також: Саміт миру у Швейцарії переконує у дієвості «африканської стратегії» України - Кулеба

«Тобто зараз буде відбуватися дуже велика робота для того, щоб вийти на другий саміт з максимально сильною позиції, яку підтримуватиме максимальна кількість країн», - пояснив очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбувся у Швейцарії 15-16 червня. Він був зосереджений на питаннях, визначених в українській Формулі миру, зокрема, ядерній та продовольчій безпеці, поверненні полонених та депортованих Росією дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-