Путін пригрозив Південній Кореї «наслідками» у разі передачі до України зброї

Путін пригрозив Південній Кореї «наслідками» у разі передачі до України зброї

Укрінформ
Правитель Росії Володимир Путін пригрозив Сеулу «наслідками», якщо Південна Корея перегляне свою політику та вирішить надати Україні летальну зброю.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

«Що стосується постачання летальної зброї в зону бойових дій в Україні, то це було б дуже великою помилкою. Я сподіваюся, що цього не станеться», - сказав Путін на пресконференції під час візиту до В’єтнаму.

Він пригрозив Сеулу наслідками в разі передачі південнокорейської зброї Україні.

«Якщо це станеться, то ми тоді теж будемо приймати відповідні рішення, якими керівництво Південної Кореї навряд чи буде задоволене», - зазначив російський лідер.

Зокрема, як пише Reuters, він заявив, що Росія може поставити зброю Північній Кореї, що, на його думку, буде дзеркальною відповіддю на озброєння України Заходом.

Раніше цього місяця Путін погрожував постачати російську зброю західним супротивникам, оскільки Захід надає Україні озброєння і дозволяє стріляти ним по цілях усередині Росії, тож КНДР може бути одним із таких одержувачів російської зброї.

Читайте також: Путін та Кім Чен Ин хочуть перешкодити підтримці України - ISW

«Я сказав, у тому числі в Пхеньяні, що ми залишаємо за собою право постачати зброю в інші регіони світу. Беручи до уваги наші домовленості з Північною Кореєю, я також цього не виключаю», - заявив господар Кремля.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Південної Кореї у відповідь на підписання Росією і КНДР договору із взаємними зобов’язаннями надавати негайну військову допомогу у разі нападу на іншу сторону заявив про намір переглянути свою позицію щодо постачання зброї Україні.

У Сеулі вважають згаданий договір між Москвою і Пхеньяном відновленням військового альянсу між колишнім СРСР і КНДР часів холодної війни, ліквідованого в 1996 році після розірвання відповідного договору про взаємну оборону.

Наразі допомога Південної Кореї Україні включає постачання військового спорядження, такого як аптечки, ліки, портативні міношукачі та бронежилети, але країна дотримується політики ненадання летальної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-