Путін та Кім Чен Ин хочуть перешкодити підтримці України - ISW

Путін та Кім Чен Ин хочуть перешкодити підтримці України - ISW

Укрінформ
Очільник Кремля Володимир Путін та лідер КНДР Кім Чен Ин, підписавши договір про всеосяжне стратегічне партнерство, показали, що хочуть кинути виклик Заходу та поточному світовому порядку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У зведенні йдеться, що угода Путіна та Кім Чен Ина від 19 червня, ймовірно, частково спрямована на використання військово-технічної співпраці РФ із Північною Кореєю як загрози проти Заходу, щоб перешкодити подальшій підтримці України.

Експерти вважають, що Путін мав намір дати сигнал, що якщо США знімуть обмеження на використання Україною американських ракет ATACMS для ударів по території Росії або інші обмеження на використання винищувачів F-16 із тією ж метою, Росія поглибить співпрацю із Пхеньяном у галузі військових технологій (ракет, інших видів озброєнь і супутників), використовуючи правову базу, передбачену укладеною угодою.

«Путін та інші кремлівські чиновники, ймовірно, продовжуватимуть використовувати цю загрозу, оскільки дебати щодо дозволу Україні використовувати надану Заходом зброю для завдання ударів по військових цілях на російській території тривають, а також можуть поширити цю загрозу на інші питання, які Кремль історично формулював як «ескалацію» або «провокації» проти Росії», – пишуть аналітики Інституту.

Читайте також: Білий дім про зустріч Путіна й Кіма: Росія прагне зібрати свою коаліцію

Вони додали, що уряди РФ та Північної Кореї переважно сформулювали угоду як доказ їхньої взаємної підтримки в рамках спільної боротьби проти Заходу, а також сигналізували, що вони мають спільну мету – кинути виклик Заходу і поточному світовому порядку.

Як повідомляв Укрінформ, лідери Північної Кореї і Росії Кім Чен Ин та Володимир Путін підписали у Пхеньяні договір про всеосяжне стратегічне партнерство, яким відносини між двома країнами підвищені до рівня союзницьких.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-