Росія і Північна Корея підписали договір про «всеосяжне стратегічне партнерство»

Росія і Північна Корея підписали договір про «всеосяжне стратегічне партнерство»

Укрінформ
Лідери Північної Кореї і Росії Кім Чен Ин та Володимир Путін підписали у Пхеньяні договір про всеосяжне стратегічне партнерство, яким відносини між двома країнами підвищені до рівня союзницьких.

Про це повідомляє південнокорейське видання Yonhap, передає Укрінформ.

«Відносини між нашими двома країнами піднялися до нового рівня союзництва. Дуже приємно укласти великий договір, який відповідає зміненій міжнародній ситуації та стратегічному характеру нових відносин між КНДР і Росією», – сказав Кім.

Своєю чергою Путін заявив, що Росія не виключає військово-технічної співпраці з Північною Кореєю і що режим санкцій ООН проти КНДР має бути переглянутий.

Господар Кремля, якого цитує Reuters, підкреслив також наявність у новому договорі положення про взаємну оборону, згідно з яким кожна країна погоджується допомагати іншій у відсічі зовнішньої агресії.

«Підписана сьогодні угода про всеосяжне партнерство передбачає, зокрема, взаємну допомогу в разі агресії проти однієї зі сторін цієї угоди», - сказав російський диктатор.

Читайте також: Корея попросила Китай відреагувати на посилення військової співпраці Росії з КНДР

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин на зустрічі із Володимиром Путіним у Пхеньяні висловив повну підтримку війни Росії в Україні та пообіцяв посилити стратегічну співпрацю з Москвою.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-