Корея попросила Китай відреагувати на посилення військової співпраці Росії з КНДР

Корея попросила Китай відреагувати на посилення військової співпраці Росії з КНДР

Укрінформ
Південна Корея висловила Китаю глибоку стурбованість візитом очільника Росії Володимира Путіна до КНДР і попросила Пекін посприяти зменшенню напруженості на Корейському півострові, що зросла через посилення військової співпраці між Москвою і Пхеньяном.

Про це з посиланням на південнокорейське МЗС повідомляє Korea Times, передає Укрінформ.

«Ми висловили глибоку стурбованість тим, що візит президента Росії Путіна до Північної Кореї відбувається в той час, коли через серію провокацій Північної Кореї напруженість на Корейському півострові різко загострилася», - заявили в міністерстві.

Південна Корея передала свою позицію Китаю під час безпекового діалогу в Сеулі у форматі «два плюс два» (МЗС і Міноборони двох країн), який пройшов під головуванням заступників міністрів закордонних справ Кореї і Китаю Кім Хон Кюна та Сунь Вейдуна відповідно за кілька годин до прибуття Путіна до Пхеньяна.

«Ми попросили Китай відіграти конструктивну роль у справі миру, стабільності та денуклеаризації, оскільки напруженість на Корейському півострові, що посилюється через зміцнення військового співробітництва між Росією і Північною Кореєю, суперечить інтересам Китаю», - зазначили в МЗС.

Читайте також: Кім Чен Ин висловив повну підтримку війні Росії проти України - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, візит російського диктатора Путіна до Північної Кореї є значним жестом доброї волі по відношенню до Кім Чен Ина, оскільки допомагає легітимізувати його режим як всередині країни, так і за кордоном.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-