Кім Чен Ин висловив повну підтримку війні Росії проти України - ЗМІ

Кім Чен Ин висловив повну підтримку війні Росії проти України - ЗМІ

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин на зустрічі із російським диктатором Володимиром Путіним у Пхеньяні висловив повну підтримку війни Росії в Україні та пообіцяв посилити стратегічну співпрацю з Москвою.

Як передає Укрінформ, про це із посиланням на російське пропагандистське видання ТАСС повідомляє Yonhap.

«Уряд Корейської Народно-Демократичної Республіки... висловлює свою повну підтримку та солідарність із російським урядом, армією та народом у проведенні «спеціальної військової операції» (війни – ред.) в Україні з метою захисту суверенітету, інтересів безпеки та територіальної цілісності», - сказав Кім.

Він зазначив, що відносини між двома країнами «вступають у новий період процвітання», високо оцінив роль Росії у глобальному стратегічному балансі та пообіцяв зміцнювати стратегічне співробітництво Північної Кореї з РФ.

Путін, у свою чергу, подякував Кіму за підтримку Пхеньяном політики Москви щодо України та заявив, що підготовлено новий «фундаментальний документ», який стане основою для майбутніх відносин між двома країнами.

Читайте також: В ISW проаналізували, навіщо Путіну візит до КНДР

Як повідомляв Укрінформ, російський диктатор Володимир Путін у середу вранці розпочав перший за 24 роки свого правління державний візит до сусідньої Північної Кореї.

Очікується, що за підсумками переговорів Путін і Кім підпишуть договір про всеосяжне стратегічне партнерство, що стане підвищенням рівня двосторонніх відносин між їх країнами й дозволить поглибити співпрацю в усіх сферах, зокрема, у військовій.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-