В ISW проаналізували, навіщо Путіну візит до КНДР

В ISW проаналізували, навіщо Путіну візит до КНДР

Укрінформ
Візит російського диктатора Путіна до Північної Кореї є значним жестом доброї волі по відношенню до Кім Чен Ина, оскільки допомагає легітимізувати його режим як всередині країни, так і за кордоном.

Натомість Путін використовує цей візит, щоб отримати додаткову допомогу від КНДР у майбутньому. Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті зауважують, що глави іноземних держав рідко відвідують КНДР, а Путін востаннє був там у 2000 році.

Аналітики нагадали, що напередодні візиту до Північної Кореї 18 червня Путін опублікував статтю в північнокорейській державній газеті Rodong Sinmun. У ній він вихваляв російсько-північнокорейську співпрацю, що, ймовірно, має на меті представити будь-яку майбутню підтримку, яку КНДР надасть Росії, як частину спільної боротьби проти Заходу.

До прикладу, у статті Путін послався на історію підтримки СРСР Північної Кореї під час і після Корейської війни і зазначив, що Радянський Союз був першою країною, яка встановила дипломатичні відносини з Північною Кореєю. Він також подякував КНДР за її підтримку Росії під час вторгнення в Україну.

Читайте також: Білий дім про візит Путіна до КНДР: Нас непокоїть зближення Москви і Пхеньяна

«Навмисне звернення Путіна до відомих пропагандистських наративів про спадщину режиму Кіма, Корейську війну та історичну боротьбу Північної Кореї проти США і Заходу, ймовірно, створює умови для виправдання Путіним своїх майбутніх прохань або вимоги до північнокорейського народу на підтримку військових зусиль Росії в Україні», - вважають аналітики.

Майбутні запити Путіна до КНДР можуть бути різними і варіюватися від додаткових поставок зброї до надання робочої сили; наприклад, у 2022 році повідомлялося, що Північна Корея розглядає можливість відправки північнокорейських робітників до окупованої Росією України, щоб допомогти у відновленні, зазначають у звіті.

У відповідь на візит Путіна до Північної Кореї західні чиновники попередили про небезпеку посилення співпраці між глобальними авторитарними режимами. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що зближення Росії зі своїми "авторитарними друзями", яке зростає, робить "ще важливішою" для країн НАТО співпрацю із партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні, і засудив підтримку військових зусиль Росії з боку КНР і КНДР.

Читайте також: Китай продовжує постачати в Росію компоненти для ВПК - Білий дім

Речник із національної безпеки США Джон Кірбі заявив під час пресконференції, що США стурбовані поглибленням російсько-північнокорейських відносин як через наслідки в Україні, так і через безпеку Корейського півострова. Кірбі додав, що США уважно стежать за розвитком російсько-північнокорейських відносин.

Як повідомляв Укрінформ, російський диктатор Володимир Путін у середу вранці розпочав перший за 24 роки свого правління державний візит до сусідньої Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-