Блінкен висловив вдячність Південній Кореї за незмінну підтримку України

Блінкен висловив вдячність Південній Кореї за незмінну підтримку України

Укрінформ
Держсекретар Ентоні Блінкен обговорив телефоном з міністром закордонних справ Південної Кореї Чо Тхе Юлом проблему військової співпраці КНДР та Росії в контексті війни проти України.

Як передає Укрінформу, про це йдеться в повідомленні речника Держдепу Метью Міллера.

«Держсекретар засудив поглиблення військової співпраці між КНДР і Росією, включаючи поточні постачання озброєнь, які порушують численні резолюції Ради Безпеки ООН. І підтвердив життєво важливе значення міцного альянсу між США і Республікою Корея у просуванні миру, безпеки та процвітання в усьому світі», - зазначив речник.

За його словами, Блінкен подякував Чо за незмінну підтримку України з боку Південної Кореї.

Читайте також: Південна Корея постачатиме зброю Україні з урахуванням взаємодії Росії з КНДР

Співрозмовники також домовилися продовжити спільну роботу над вирішенням «складних і мінливих викликів безпеці», які створює КНДР, а також над підтримкою миру і стабільності в Південнокитайському морі, ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин та кремлівський правитель Володимир Путін підписали у Пхеньяні договір про всеосяжне стратегічне партнерство, відповідно до якого відносини між двома країнами підвищено до рівня союзницьких.

Читайте також: Південна Корея викликала посла РФ «на килим» через нову угоду Москви та Пхеньяна

Низка санкцій, ухвалених у різні роки Радою Безпеки ООН, зокрема й Росією, забороняє торгівлю зброєю та деякими іншими товарами з Північною Кореєю. Усупереч санкціям КНДР постачає РФ артилерійські снаряди та балістичні ракети для війни проти України.

Міністр закордонних справ Південної Кореї нині перебуває у Нью-Йорку, де бере участь у заходах високого рівня в Раді Безпеки ООН, у якій у червні головує його країна.

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-