Україна не вимагає жодних поступок на шляху до ЄС - Стефанішина

Україна не вимагає жодних поступок на шляху до ЄС - Стефанішина

Укрінформ
Україна не вимагає особливого ставлення і поблажливості у контексті вступу до Євросоюзу.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв’ю Associated Press, передає Укрінформ.

«Україна рухається швидко, не пропускаючи жодних етапів процесу, не вимагаючи жодних поступок», – наголосила Стефанішина. 

Вона назвала запланований на цей тиждень початок переговорів про вступ до ЄС «великим днем» для України.

«Це найвища воля українського народу. І це незворотність. І ви бачили, як українці відстоюють свій вибір», – наголосила урядовець.

Міжурядова конференція щодо приєднання України і Молдови до ЄС відбудеться у Брюсселі у вівторок, 25 червня. Українську делегацію очолюватиме Ольга Стефанішина. Очікується, що на заході виступить Президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: Майбутнє розширення Євросоюзу буде історією успіху - Боррель

За словами Стефанішиної, наступні пів року будуть вирішальними для ключових учасників переговорів, і Україні необхідно розробити чітку дорожню карту реформ. Вступ України до ЄС є ключовим пріоритетом Президента Зеленського, зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня країни Європейського Союзу принципово погодили на рівні постійних представників рамки переговорів щодо приєднання України й Молдови до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-