Україна і ЄС можуть підписати безпекову угоду на Європейській раді - Боррель

Україна і ЄС можуть підписати безпекову угоду на Європейській раді - Боррель

Укрінформ
Європейська сторона є дуже близькою до завершення роботи над безпековою угодою з Україною, тож цей документ може бути підписаний цього місяця, ймовірно, в ході Європейської ради, що відбудеться у Брюсселі 27-28 червня.

Про це сьогодні у Люксембурзі на пресконференції за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми завершуємо (опрацювання – ред.) наших безпекових зобов’язань з Україною. Я сподіваюся, що ця робота буде завершена невдовзі, щоб ми могли підписати ці безпекові зобов’язання, ймовірно, ще цього місяця, може бути – в рамках Європейської ради», - зазначив високий представник ЄС.

Він зауважив, що укладання такої безпекової угоди між ЄС і Україною надішле чітке послання до Росії про рішучість ЄС у подальшій підтримці України.

«З іншого боку, як ви знаєте, завтра відбудеться міжурядова конференція з Україною і Молдовою розпочнеться процес набуття членства в ЄС для цих країн, що є головною гарантією безпеки», - додав Боррель.

Читайте також: Україна рухається до членства в Євросоюзі у безпрецедентному темпі - ОП

Як повідомлялося, сьогодні в Люксембурзі відбулася Рада міністрів ЄС із закордонних справ, яка розглянула продовження допомоги Україні у її протистоянні російській агресії. Крім цього європейські урядовці обмінялися думками щодо розвитку ситуації на Близькому Сході та в регіоні африканських Великих озер, а також обговорили шляхи реагування на дії грузинської влади, яка, всупереч волі власного народу, згортає процес європейської інтеграції країни та проводить наступ на громадянське суспільство в Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-