Жодних «Ялти-2» чи «Мінська-3»: альтернативи поверненню всіх окупованих територій не існує - МЗС

Жодних «Ялти-2» чи «Мінська-3»: альтернативи поверненню всіх окупованих територій не існує - МЗС

Укрінформ
Світова спільнота повинна усвідомлювати, що іншого шляху досягнення справедливого і сталого миру в Україні, ніж з поверненням Криму та всіх тимчасово окупованих територій, просто не існує.

Про це заявив перший заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга у виступі на Третьому міжнародному форумі експертної мережі Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат наголосив, що територіальна цілісність України неможлива без відновлення українського суверенітету над територією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. У цьому контексті Сибіга закликав наголошувати на всіх можливих міжнародних майданчиках, що першопричиною повномасштабної агресії Росії проти України стала спроба анексії Криму десять років тому.

Читайте також: ПАРЄ підготує резолюцію за підсумками Саміту миру

«Відтак світова спільнота повинна усвідомлювати, що іншого шляху досягнення справедливого і сталого миру в Україні, ніж з поверненням Криму та всіх тимчасово окупованих територій, просто не існує. Іншої альтернативи немає. Жодної політики умиротворення, жодної «Ялти-2», жодного «Мінська-3». Ми маємо на цьому активніше наголошувати і доводити цю нашу позицію до партнерів», - сказав перший заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, два ключові радники Дональда Трампа представили йому план припинення війни РФ в Україні. Він передбачає надання Україні військової допомоги лише тоді, якщо Київ вступить у мирні переговори з Москвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-