Викрадення Росією українських дітей: Кондратюк закликала Сейм Польщі ухвалити резолюцію

Викрадення Росією українських дітей: Кондратюк закликала Сейм Польщі ухвалити резолюцію

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк звернулася з проханням до депутатів Сейму Польщі підтримати резолюцію про засудження масового викрадення Росією українських дітей.

Про це Кондратюк повідомила у Фейсбуці за підсумками зустрічі з віцеспікеркою Сейму Польщі Монікою Веліховською, передає Укрінформ.

«Звернулася з проханням до Сейму Польщі слідом за Сенатом прийняти резолюцію про засудження масового викрадення українських дітей Росією. Для нас демонстрація єдності двопалатного парламенту Польщі в оцінках злочинів проти українських дітей є дуже важливою», - наголосила вона.

Також Кондратюк і Веліховська, які є співголовами Парламентської асамблеї Україна-Польща, обговорили підготовку та порядок денний наступного засідання асамблеї.

«Плануємо провести його найближчим часом за участі українських і польських депутатів та урядовців, експертів. Користуючись нагодою, також запросила віцеспікерку Сейму Польщі відвідати з офіційним візитом Україну», - зазначила Кондратюк.

Читайте також: Парламент Австрії закликав уряд долучитися до повернення викрадених Росією українських дітей

Окрім того, вона запропонувала польській стороні взяти під особливу опіку відбудову одного з важливих інфраструктурних об’єктів в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, верхня палата польського парламенту (Сенат Польщі) засудила депортацію українських дітей до Росії, закликаючи міжнародні інституції притягнути відповідальних за цей злочин до кримінальної відповідальності.

Фото: ФБ/Кондратюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-