Генсек РЄ пообіцяв призначити спецпредставника у справах українських дітей - віцепрезидентка ПАРЄ

Генсек РЄ пообіцяв призначити спецпредставника у справах українських дітей - віцепрезидентка ПАРЄ

Ексклюзив
Укрінформ
Віцепрезидентка ПАРЄ Олена Хоменко сподівається на плідну співпрацю з новобраним Генеральним секретарем РЄ Аленом Берсе. Вона також висловила сподівання, що той дотримається усіх пунктів своєї передвиборчої програми щодо підтримки України.

Про це Олена Хоменко розповіла кореспонденту Укрінформу після оголошення швейцарського кандидата переможцем виборів.

«Ми маємо велике сподівання на плідну співпрацю. Зокрема, швейцарець пообіцяв призначити Спеціального представника у справах українських дітей, який буде безпосередньо підпорядковуватися Генеральному секретарю та регулярно звітуватиме перед Комітетом Міністрів та працюватиме з членами ПАРЄ», - повідомила Олена Хоменко, яка є також головою спеціального комітету ПАРЄ з питання українських дітей.

За її словами, Берсе був першим з кандидатів, хто приїхав в Україну та зустрівся з українською делегацією.

«Ми вже встановили з ним хороший контакт. Хоча всі кандидати вели дуже активну компанію, всі доносили свої програми і переконували, що будуть фокусуватись на проблемах України», - відзначила Хоменко.

Вона сподівається, що всі обіцянки, які були ним надані, будуть дотримуватись.

Як розповіли кореспонденту Укрінформу члени делегації, у рамках передвиборчої кампанії Ален Берсе передав кожному з них листа, де описав конкретні заходи, спрямовані на підвищення ефективності роботи Ради Європи на підтримку України у разі свого обрання.

Читайте також: Важливо, щоб Швейцарія змінювала свій нейтральний статус в бік України - депутатка в ПАРЄ

Окрім Спеціального представника з питань дітей, Берсе також має намір створити постійну міжінституційну робочу групу з питань України, яка регулярно збиратиме призначених членів ПАРЄ, бюро Комітету міністрів, Ради Європи, генерального секретаря та секретаріату для обговорення та підготовки пропозицій щодо поточних і майбутніх дій Ради Європи. А також прискорення створення компенсаційної комісії та інших елементів для повноцінної роботи Реєстру збитків та посилення участі Ради Європи у створенні Спеціального трибуналу зі злочинів агресії.

Як повідомляв Укрінформ, обраний генеральним секретарем Ради Європи Ален Берсе наголосив, що його пріоритетним напрямом буде Україна та всі міжнародні ініціативи, пов'язані з її підтримкою та захистом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-