Зеленський - Організації американських держав: Потрібні реальні кроки, щоб наблизити тривалий мир

Зеленський - Організації американських держав: Потрібні реальні кроки, щоб наблизити тривалий мир

Відео
Укрінформ
Україні потрібні реальні кроки, щоб наблизити справедливий та тривалий мир, і це має бути зроблено чесно – не за лаштунками. Тож Україна формує команди й групи, які розроблятимуть плани дій за Формулою миру.

Про це йдеться у зверненні Президента Володимира Зеленського до Організації американських держав, оприлюдненому сайті глави держави, передає Укрінформ.

"Ми формуємо команди й групи, які розроблятимуть плани дій за Формулою миру. Нам потрібні реальні кроки – усе, що може наблизити справедливий і тривалий мир для нас, українців, а отже, надійну стабільність для всіх у світі. І це має бути зроблено справді чесно – не за лаштунками", – розповів Зеленський.

За його словами, мир із таким агресором, як Москва, не може бути предметом торгу.

"Як і будь-який інший злочинець, Кремль хотітиме більшого. Але навіть Росію можна примусити до миру й визнання всіх принципів і цілей Статуту ООН. Я дякую вам за підтримку наших зусиль і запрошую вас до спільної роботи. Щоб уже на другому Глобальному саміті миру ми змогли визначити шлях – шлях, за яким справедливий мир переможе жорстоку війну", – відзначив глава Української держави.

Відео: ОП

У зверненні він також наголосив на тому, що хаос, спричинений війною в одній частині світу, може викликати такі хвилі нестабільності, що вони ще не раз і не два прокотяться по всій планеті, і ціна цього може виявитися страшною.

"Фактично це вже відчувалося, зокрема в результаті російських ударів по нашій країні. Коли російська блокада українських морських портів спричинила безлад і зростання цін на їжу в багатьох регіонах світу. Або коли російський ядерний шантаж укотре нагадав багатьом країнам, наскільки крихкою є глобальна безпека. Немає жодного регіону у світі, для якого були б неважливими правила, що їх порушує російська агресія", – відзначив Зеленський.

Читайте також: Президент анонсував з липня нову конкретику заради миру

Як повідомляв Укрінформ, 19 червня Організація американських держав приєдналася до комюніке першого Саміту миру.

Саміт миру відбувся 15-16 червня на швейцарському курорті Бюргеншток. На ньому обговорювали ядерну безпеку, продовольчу безпеку та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей.

За підсумками Саміту підписали комюніке. Документ залишається відкритим для приєднання. Напрацьовані результати Саміту миру передадуть представниками Російської Федерації.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-