Лубінець сподівається, що новий генсек Ради Європи зможе вплинути на Червоний Хрест

Лубінець сподівається, що новий генсек Ради Європи зможе вплинути на Червоний Хрест

Ексклюзив
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець обговорив із керівництвом Ради Європи нові механізми захисту прав українських громадян, які перебувають як в Україні, так і в інших країнах світу, а також нові структури, які займатимуться аналізом порушень прав українців та консолідовано реагуватимуть на це.

Деталями зустрічей із керівництвом РЄ Лубінець поділився з кореспондентом Укрінформу.

«З новообраним генеральним секретарем Ради Аленом Берсе ми обговорювали, зокрема, діяльність Червоного Хреста. Дуже сподіваюсь, що керівництво Ради зі свого боку зможе вплинути на більш ефективне виконання Міжнародним комітетом Червоного Хреста свого мандату», - сказав Лубінець.

За його словами, він став першим омбудсманом, який зустрівся з обраним цього тижня генеральним секретарем Ради, швейцарським політиком Аленом Берсе.

«Ми обговорили багато потенційних нових проєктів щодо додаткового захисту громадян України, які знаходяться як в Україні, так і за кордоном України - на території країн Ради Європи. А також окремо порушували питання щодо захисту прав громадян України на території Російської Федерації та на тимчасово окупованій території», - розповів Лубінець.

Він також мав зустріч із чинною генеральною секретаркою - Марією Пейчинович-Бурич.

Читайте також: Лубінець і новий генсек Ради Європи обговорили підтримку постраждалих від війни українців

«Ми дуже вдячні їй за чітку проукраїнську позицію. І я сподіваюся, що новий генеральний секретар (Ален Берсе – ред.) візьме всі її позитивні напрацювання і буде продовжувати цей рух», - сказав він.

З верховним комісаром РЄ з прав людини Майклом О’Флаерті Лубінець обговорив втілення в життя нових механізмів правової підтримки українців.

«Я висловив побажання, щоб у структурі Комісара був створений окремий департамент, відділ, який би займався аналізом порушення прав громадян України. Це - необхідність. Він має розробити конкретні механізми як превенції подібних випадків на майбутнє, так і реакції на порушення прав українців», - наголосив омбудсман.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вважає, що в ситуації, коли РФ безкарно порушує всі закони міжнародного права, світова спільнота все ж може вплинути на агресора за допомогою дієвих та потужних санкцій. У Раді Європи Лубінець закликав політиків до посилення обмежень проти агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-