ПАРЄ підготує резолюцію про полонених українських журналістів - Кравчук

ПАРЄ підготує резолюцію про полонених українських журналістів - Кравчук

Укрінформ
Комітет культури, науки та медіа ПАРЄ розробить резолюцію про українських журналістів, які перебувають у полоні Російської Федерації, де зазначатимуться юридичні механізми для їх визволення.

Про це повідомила членкиня постійної парламентської делегації в ПАРЄ, заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Сьогодні на засіданні Бюро ПАРЄ за пришвидшеною процедурою вирішили підтримати заявку щодо підготовки резолюції про полонених українських журналістів і пошуку юридичних механізмів їх визволення. Така резолюція буде підготовлена Комітетом культури, науки та медіа ПАРЄ", - поінформувала вона.

Кравчук зазначила, що наразі щонайменше 30 українських журналістів потрапили до російського полону. Медійники перебувають у в'язницях, де піддаються катуванню, зокрема електричним струмом.

Читайте також: В Україні розслідують 96 справ, у яких журналісти - постраждалі від воєнних злочинів

Як повідомлялося, Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні 26 червня схвалила три резолюції, пов’язані з Україною, – про юридичні аспекти російської агресії, роль санкцій та протидію викоріненню культурної ідентичності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-