Резолюція ПА ОБСЄ визначає деколонізацію Росії необхідною умовою сталого миру

Резолюція ПА ОБСЄ визначає деколонізацію Росії необхідною умовою сталого миру

Укрінформ
Прийняття Парламентською асамблеєю ОБСЄ резолюції “Проблеми безпеки та геополітичні виклики у регіоні ОБСЄ – 10 років збройної агресії РФ проти України” є проривом у контексті деколонізації РФ.

Про це повідомляє InformNapalm, передає Укрінформ. 

"У пункті резолюції №47 ОБСЄ прямо фіксує, що умовами сталого миру у Європі є “деколонізація Російської Федерації”. А пункт №32 резолюції вказує, що Російська Федерація свідомо чинить політику русифікації корінних народів, здійснює утиск їх прав та відправляє на свою загарбницьку війну в першу чергу представників неросійських народів. Крім того, резолюція визначає ці народи як “колонізовані”, - зазначається у повідомленні.

У "Лізі вільних націй" наголошують, що Бухарестська резолюція ОБСЄ є справжнім проривом у справі деколонізації РФ.

"Резолюція має історичне значення. ОБСЄ вперше прямо наголошує, що Російська Федерація веде усвідомлену політику утиску прав корінних народів. Здійснює їх русифікацію та колонізацію. Вона підкреслює, що Російська Федерація відправляє на свою загарбницьку війну проти України саме представників поневолених народів. Окремо варто зазначити, що ОБСЄ чітко вказує, що умовою сталого миру в Європі є “деколонізація Російської Федерації”, - заявив радник "Ліги вільних націй" з міжнародних справ Доржо Дугаров.

За його словами, разом із попередніми резолюціями Європарламенту та Парламентської асамблеї Ради Європи це — безпрецедентні заяви для європейських інституцій. 

"Ми наближаємося до суб'єктності народів РФ. Це нова сторінка в історії поневолених Москвою народів", - заявив Дугаров.

Читайте також: ПАРЄ: Стирання культурної ідентичності українців - частина російської кампанії геноциду

Ліга вільних націй — суспільно-політична платформа, що об'єднує національні та регіоналістські рухи з метою виходу зі складу РФ та створення нових держав. До її складу входять представники татарського, башкирського, бурятського, черкеського, чеченського, якутського, ойрат-калмицького, ерзянського та мокшанського національних рухів, представники інгерманландських та балтійських регіоналістів.

Як повідомлялося, 29 червня Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію, в якій визнала дії Росії геноцидом українського народу, а також визначила деколонізацію РФ необхідною передумовою для встановлення міцного миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-