Україна готова допомогти державам Південної Америки у цифровізації урядування та держпослуг - Кулеба

Україна готова допомогти державам Південної Америки у цифровізації урядування та держпослуг - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час відеозвернення до 54-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації американських держав назвав переваги співпраці з Україною для держав Південної Америки.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ, передає Укрінформ.

«Унаслідок війни Україна має величезний досвід у безпековій сфері, і ми готові ділитися ним. Ми також маємо значний досвід у протидії гібридним загрозам, зокрема дезінформації та кібератакам. За час війни Україна суттєво розвинула високотехнологічний сектор не лише у військовій, але і в цивільній сфері, зокрема сільському господарстві. Як один із лідерів цифровізації в Європі, Україна готова допомогти вашим державам цифровізувати урядування, банкінг, надання державних послуг для ваших громадян. Це лише деякі зі сфер, в яких співпраця з Україною несе відчутні переваги для ваших держав і людей», - сказав Кулеба.

Глава МЗС також нагадав, що Україна має значні спроможності в антарктичних дослідженнях, зокрема з використанням науково-дослідницького судна-криголама «Ноосфера».

Читайте також: Швейцарія виділяє Україні $66 мільйонів на цифровізацію державних послуг

Водночас він зауважив, що для розвитку співпраці в усіх цих сферах критично важливим є відновлення справедливого миру та поваги до міжнародного права. «Ми маємо досягти цього спільними зусиллями», - зазначив Кулеба.

Він висловив особливу вдячність генеральному секретарю ОАД Луїсу Альмагро за його участь у першому Саміті миру в Швейцарії та підтримку глобальних миротворчих зусиль.

Міністр також подякував за солідарність усім державам Америки, які взяли участь у саміті та підписали його підсумкове комюніке. Він закликав тих, хто ще не приєднався до документа, додати свої підписи, а також узяти активну участь у подальшому втіленні Формули миру та роботі над відновленням повної сили Статуту ООН.

Читайте також: Гутерреш представив Глобальні принципи ООН з інформаційної доброчесності

«Лише спільними зусиллями та відданістю цілям та принципам Статуту ООН ми зможемо покласти край війні, відновити справедливість та створити міцний фундамент для сталого розвитку та благополуччя людей в Україні та решті світу», - підсумував Кулеба.

Організація американських держав обʼєднує 34 держави Північної та Південної Америки.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 29 червня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба взяв участь у панельній дискусії у рамках Дубровницького форуму в Хорватії, де наголосив, що війна має завершитись досягненням справедливого та тривалого миру, який принесе розуміння всім країнам світу про потенційні наслідки акту агресії проти суверенної держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-