Зеленський: Якщо НАТО не готове запросити Україну, дайте нам можливості захистити себе самостійно

Зеленський: Якщо НАТО не готове запросити Україну, дайте нам можливості захистити себе самостійно

Укрінформ
Україна очікує від саміту НАТО у Вашингтоні конкретних рішень стосовно максимального забезпечення можливостей самостійно захистити себе від російської агресії.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю колумністці американського видання The Philadelphia Inquirer Труді Рубін у відповідь на запитання про очікування від саміту НАТО у Вашингтоні, передає Укрінформ.

За словами глави держави, українська сторона розуміє, що Білий дім не готовий дати Україні запрошення в НАТО, і цю позицію поділяють і чинний президент США Джо Байден, і кандидат у президенти Дональд Трамп.

«Я не вважаю, що це політика лідерів світу. Це обережні кроки. Це, як кроки саперів на мінному полі», - зауважив Президент України.

Він зазначив, що з огляду на те, що сьогодні Україна не може розраховувати на запрошення в НАТО, «ми просимо конкретики».

Читайте також: Додаткові Patriot для України і саміт НАТО: Кулеба зустрівся з помічником держсекретаря США

«Якщо Америка боїться дратувати Путіна, а саме через це нас туди не запрошують, то ми просимо наших стратегічних партнерів Сполучені Штати Америки дати нам максимально все те, що нас може захистити. Ми просимо «Патріоти», ми просимо достатню кількість F16, ми просимо можливості використовувати зброю, щоб захистити себе. Якщо НАТО ще не готове нас захистити і взяти у свій союз, то ми просимо дати нам усе, щоб ми могли захистити себе самі», - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що за результатами саміту НАТО у Вашингтоні для України важливо отримати солідарне рішення країн-членів Альянсу про гарантовану військову допомогу.

Помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії посол Джеймс ОʼБраєн заявив, що саміт НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9–11 липня, має підкреслити можливості для повної інтеграції України в західні структури, створити прямий та ефективний міст для її членства в Альянсі та обговорити шляхи для успіху на полі бою.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-