Для протидії КАБам потрібен дозвіл на застосування ATACMS по аеродромах на території РФ - Зеленський

Для протидії КАБам потрібен дозвіл на застосування ATACMS по аеродромах на території РФ - Зеленський

Укрінформ
Для ефективної протидії російським керованим авіабомбам (КАБам) потрібен дозвіл від США на застосування американських ракет великої дальності ATACMS по аеродромах углиб російських територій, де базуються літаки, що скидають КАБи на українські землі.

Як передає Укрінформ, про це сказав Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Philadelphia Inquirer.

«Шукати треба далекобійні рішення проти аеродромів, де стоять військові літаки, які Росія використовує, щоб застосовувати КАБи. ATACMS, які можуть бити на 300 кілометрів, напевне, нам би допомогли сьогодні. Я хочу підкреслити – сьогодні ... але вже є аеродроми, які перебувають на більшій відстані, де вони використовують більші ракети. Тобто сьогодні потрібно дати нам можливість застосовувати ATACMS вглиб по Російській Федерації», - зазначив він.

За словами Зеленського, найбільше від російських КАБів страждають Донецька і Харківська області. З ними можна боротися засобами протиповітряної оборони. Проте вартість ракет для систем Patriot дуже висока, і їх не виробляють у великій кількості.

Читайте також: Зеленський про план Трампа закінчити війну за добу: Якщо ідея віддати наші території - це погана ідея

«Patriot не може боротися проти КАБів. У будь-якому випадку на коротку дистанцію ви будете вигравати, а вдовгу - росіяни вас переграють. Ви віддасте усі ваші ракети, а потім вони будуть бити по містах, енергетиці - і ви програєте. Шукати треба далекобійні рішення проти аеродромів, де стоять військові літаки, які Росія використовує, щоб застосовувати КАБи», - зауважив Президент.

За його словами рішення президента США Джо Байдена дати Україні можливість бити по скупченню російської техніки на нашій території, на кордоні або на російській території вздовж кордону є позитивним, але воно не вирішує проблему знищення наших міст і сіл КАБами.

«Воно вирішує тактичні моменти, це не стратегічна зброя. Ми не можемо тактичною зброєю воювати проти стратегічних проблем, таких як КАБи та їх авіація», - зазначив Зеленський.

Раніше Президент України Володимир Зеленський повідомив, що цього тижня ворог скинув із літаків понад 800 керованих авіабомб.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-