Рютте закликав Нідерланди продовжувати підтримку України

Рютте закликав Нідерланди продовжувати підтримку України

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав продовжувати підтримувати Україну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на прощальне відеозвернення Рютте на посаді прем’єра Нідерландів.

“Після MH17 я усвідомив, наскільки важливо для країни не залишатися на самоті у світі, повному заворушень та загроз. Як країни, які працюють разом, також захищають одна одну. І наскільки важливо, щоб наша країна була членом Євросоюзу та НАТО. Достатньо одного погляду на карту світу, щоб зрозуміти це. Я повторюю ще раз: разом ми сильніше, ніж наодинці. Особливо зараз, коли війна знаходиться лише за кілька годин польоту від нашої країни, ця думка має мотивувати нас продовжувати підтримувати Україну. Задля миру там та безпеки тут”, - сказав Рютте.

Рютте також зазначив, що вже за кілька тижнів буде 10 років з дня трагедії MH17.

“Особисто для мене MH17 — мабуть, найрадикальніша та найемоційніша подія за весь час мого прем'єрства. Я завжди намагався бути опорою для рідних”, - сказав він.

Читайте також: Рютте як генсек НАТО допомагатиме Україні якнайшвидше стати членом Альянсу - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Північноатлантична Рада затвердила прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаді нового генерального секретаря НАТО.

Рютте розпочне виконання своїх функцій генерального секретаря з 1 жовтня 2024 року, коли закінчиться термін повноважень Столтенберга після десяти років перебування на чолі Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-