Зеленський привітав Рютте з призначенням на посаду генсека НАТО

Зеленський привітав Рютте з призначенням на посаду генсека НАТО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський телефоном привітав Марка Рютте з призначенням на посаду генерального секретаря НАТО. У розмові вони обговорили майбутню взаємодію України з Альянсом.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в дописі Зеленського в Телеграмі. 

«Провів телефонну розмову з моїм другом Марком Рютте. Щиро подякував йому за все, що він особисто, його уряд і народ Нідерландів зробили для України. Усю своєчасну та масштабну оборонну, гуманітарну й політичну підтримку», – зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що вони з Рютте продовжать залишатися на зв’язку вже як із новим генеральним секретарем НАТО

«Привітав Марка з призначенням, обговорили майбутню взаємодію України з Альянсом», – додав Президент.

Читайте також: Рютте як генсек НАТО допомагатиме Україні якнайшвидше стати членом Альянсу - експерт

Також Володимир Зеленський привітав Діка Шуфа з призначенням на посаду Прем'єр-міністра Нідерландів.

«Вітаю Діка Шуфа з призначенням на посаду Прем'єр-міністра Нідерландів. Високо ціную лідерство Нідерландів у наданні оборонної та інших видів допомоги, консолідації міжнародної підтримки України та зусиль із забезпечення всебічної відповідальності за російські злочини», - зазначив Зеленський.

Він висловив сподівання на подальшу активну співпрацю у зміцненні українсько-нідерландського партнерства та відновленні справедливого миру й безпеки в усій Європі.

Як повідомлялося, Північноатлантична Рада затвердила прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаді нового генерального секретаря НАТО.

Рютте розпочне виконання своїх функцій генерального секретаря з 1 жовтня 2024 року, коли закінчиться термін повноважень Єнса Столтенберга після десяти років перебування на чолі Альянсу.

Фото архівне: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-