Кулеба проведе в Кишиневі переговори з главами МЗС Молдови й Румунії

Кулеба проведе в Кишиневі переговори з главами МЗС Молдови й Румунії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 5 липня відвідає з візитом Молдову для участі у тристоронніх переговорах.

Про це повідомила пресслужба МЗС, передає Укрінформ.

«У молдовській столиці глава МЗС України проведе тристоронні переговори із віцепремʼєром, міністром закордонних справ Молдови Міхаєм Попшоєм і міністеркою закордонних справ Румунії Люмініцею Одобеску», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Зазначається, що ключовими темами переговорів стануть зміцнення взаємодії у трикутнику Україна - Молдова - Румунія, вступ України та Молдови в ЄС, розвиток співпраці між трьома країнами у сферах енергетики, інфраструктури і транспорту, зокрема у контексті відновлення України, зміцнення її енергосистеми та регіону загалом, розвитку прикордонної інфраструктури та експорту української сільськогосподарської продукції.

Читайте також: Кулеба обговорив із Блінкеном зміцнення української ППО

Міністри приділять особливу увагу тіснішій співпраці у сфері протидії дезінформації, іноземним інформаційним маніпулюванням та втручанням, спробам дестабілізувати ситуацію у регіоні.

За підсумками переговорів заплановане підписання спільної заяви міністрів і меморандуму про взаєморозуміння між зовнішньополітичними відомствами трьох країн щодо протидії дезінформації.

Читайте також: Кулеба і Кемерон обговорили підготовку до саміту НАТО та постачання зброї

У МЗС нагадали, що цей тристоронній формат співпраці був започаткований 15 вересня 2022 року в Одесі, де відбулася зустріч міністрів закордонних справ України, Молдови та Румунії.

Як повідомлялося, 20 червня стало відомо про рішення Румунії передати Україні додаткову систему Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-