Ультраправі не дозволять Україні використовувати французьку далекобійну зброю для ударів по РФ - Ле Пен

Ультраправі не дозволять Україні використовувати французьку далекобійну зброю для ударів по РФ - Ле Пен

Укрінформ
Лідерка "Національного об'єднання" Марін Ле Пен наголосила, що у разі прем’єрства Жордана Барделла, Франція не дозволить Києву використовувати далекобійне озброєння для ударів по РФ та не допустить відправки французьких військових в Україну.

Ле Пен поділилась партійним баченням підтримки України в інтерв'ю CNN напередодні другого туру голосування на дострокових парламентських виборах у Франції, передає Укрінформ.

"Якщо Еммануель Макрон хоче відправити війська в Україну, а прем'єр-міністр є проти цього, то війська не будуть відправлені в Україну, - сказала вона в інтерв'ю CNN, додавши, що останнє слово буде за прем'єр-міністром.

Нагадаємо, раніше Жордан Барделла, заявляв, що відправка в Україну французьких солдатів є "червоною лінією" для його політичної сили.

На його думку, українцям слід надавати оборонне обладнання, боєприпаси та логістичну підтримку, які "дозволять Україні захистити себе і утримати фронт".

Як повідомлялось, президент "Національного об’єднання" Жордан Барделла вважає Росію загрозою для Франції, однак прагне уникнути ескалації, водночас підтримуючи Україну.

"Моя позиція не змінилася - це підтримка України та уникнення будь-якого ризику ескалації з Росією", - заявив Барделла.

Читайте також: У Франції ультраправі та ультраліві кандидати не підписали Хартію підтримки України

У п’ятницю опівночі у Франції закінчується триденна агітаційна кампанія між двома турами. Другий тур має відбутись у неділю, 7 липня.

Згідно з результатами соціологічних опитувань, які провели провідні компанії Elabe та Ifop, "Національне об'єднання" та його союзники стануть провідною політичною силою країни, але не отримають абсолютної більшості у Національній асамблеї – парламенті Франції.

Як повідомляв Укрінформ, на парламентських виборах французькі ультраправі виявилися лідерами у використанні ШІ для агітації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-