Сікорський і Ламмі запевнили у підтримці України

Сікорський і Ламмі запевнили у підтримці України

Укрінформ
Варшава і Лондон запевнили, що продовжуватимуть підтримувати зусилля Києва у протидії російському агресору.

Про це під час спільної пресконференції в неділю у резиденції глави польського МЗС у Хобеліні на півночі Польщі заявили міністри закордонних справ Польщі та Великої Британії Радослав Сікорський і Девід Ламмі, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

“Наші країни поділяють думку щодо багатьох викликів глобальній безпеці, у тому числі, і це важливо – необхідності постійної підтримки України у боротьбі з російською агресією”, - підкреслив Сікорський.

Він висловив сподівання, що новий уряд Британії продовжуватиме підтримку України у зв’язку з російською агресією.

Сікорський підкреслив, що Польща очікує на співпрацю з Британією щодо подальшої підтримки Києва.

“Ми робитимемо це разом: підтримуватимемо Україну у ще більшій мірі”, - наголосив глава польської дипломатії.

Він повідомив, що найближчими днями Польща підпише з Україною двосторонню безпекову угоду, як і Велика Британія, яка була однією з перших країн, яка це зробила.

Польський міністр підкреслив, що Путін не зможе посварити країни НАТО.

"Ми підтвердимо на саміті НАТО, що є найпотужнішим Альянсом в історії, що доля України - в наших життєвих інтересах, і найкраще, що міг би зробити Путін, - це відмовитися від катастрофічної, злочинної помилки, яку він зробив", - додав Сікорський.

Читайте також: Переговори з Путіним не є шляхом до завершення війни в Україні - Сікорський

Своєю черго Ламмі наголосив, що Велика Британія працюватиме заради подальшої підтримки України.

“Ми їдемо до Вашингтона, щоб підкреслити, що ця відданість Україні та НАТО є для нас надзвичайно серйозною справою. Я думаю, що багато чого може статися найближчими днями. Ми, безумовно, можемо показати Путіну, що ми готові довго допомагати і підтримувати Україну у фінансовому, військовому вимірах і надавати їй гуманітарну допомогу. Альянс рішучий і, що важливо, єдиний у цьому зобов’язанні. І це, я думаю, буде посилом вашингтонського саміту”, - підкреслив глава британської дипломатії.

Читайте також: Глава МЗС Британії: Ми підтримуватимемо українців, які захищають свободу від нової форми фашизму

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня у Великій Британії відбулися позачергові парламентські вибори, на яких виграла Лейбористська партія. Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав програш своєї Консервативної партії на позачергових парламентських виборах. Новим прем’єр-міністром країни став лідер цієї партії Кір Стармер.

Король Великої Британії Чарльз III призначив лідера британської Лейбористської партії Кіра Стармера прем’єр-міністром Сполученого Королівства і доручив йому сформувати новий уряд. Стармер вже висловив підтримку Україні та заявив, що чекає скорої зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: PAP/Tytus Żmijewski

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-