В ОБСЄ засудили ракетні удари Росії та закликали її припинити війну

В ОБСЄ засудили ракетні удари Росії та закликали її припинити війну

Укрінформ
Мальтійське головування в ОБСЄ рішуче засудило сьогоднішні російські атаки по цивільній та критичній інфраструктурі українських міст, включаючи дитячу лікарню, і закликало РФ до негайного припинення війни проти України.

Як передає Укрінформ, відповідна заява опублікована на сторінці у соцмережі Х головування Мальти в ОБСЄ.

«Сьогоднішні удари по Києву та інших містах України спричиняють ще більше руйнувань та травм. Удари по дитячих лікарнях, житлових будинках та об'єктах критичної інфраструктури є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права та принципів і зобов'язань нашої Організації. Мальтійське головування в ОБСЄ рішуче засуджує ці атаки та безглузде кровопролиття», - йдеться у повідомленні.

Мальтійське головування в ОБСЄ вчергове закликало Російську Федерацію «негайно припинити всі бойові дії і покласти край війні».

Читайте також: Посол Франції - про ракетну атаку по Україні: Росія мусить за це відповісти

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 липня російські війська завдали по Україні масованого удару, випустивши 38 ракет. У столиці внаслідок ворожої атаки загинули 20 людей. Пошкоджені житлові будинки, об’єкти інфраструктури та два медзаклади. Зокрема, одне із влучань було по будівлі дитячої лікарні «Охматдит» – там постраждали 16 людей, семеро з них – діти. Також відомо про двох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-