Зеленський і Трюдо скоординували позиції напередодні саміту НАТО

Зеленський і Трюдо скоординували позиції напередодні саміту НАТО

Укрінформ
Президент України провів розмову з головою уряду Канади, зокрема, поінформував його про поточну потребу України в посиленні протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський повідомив у Телеграмі.

«Провів розмову з Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо й докладно поінформував його про сьогоднішній жорстокий російський удар, який забрав життя та завдав суттєвих руйнувань, зокрема лікарні в Києві, де діти лікуються від раку та інших серйозних проблем зі здоров’ям», - написав він.

За останніми даними, уточнив глава держави, щонайменше 37 людей загинули, серед них троє дітей, і 170 зазнали поранень, зокрема 13 дітей.

Зеленський висловив вдячність Трюдо за підтримку. Співрозмовники обговорили спільні дії, які дадуть Росії адекватну й сильну відповідь на терор.

Читайте також: Світові лідери засуджують російську атаку по дитячій лікарні у Києві

«Я також поінформував Джастіна про поточну потребу України в посиленні протиповітряної оборони. Ми будемо дуже вдячні за допомогу Канади в комунікації з партнерами для задоволення цих потреб. Важливо, що ми також скоординували наші позиції напередодні саміту НАТО у Вашингтоні»», - зазначив Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні 9-11 липня відбудеться саміт НАТО на рівні лідерів країн-членів, а також партнерів Альянсу. Українську делегацію очолюватиме Президент Володимир Зеленський.

Фото архівне: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-