Іноземні посольства у Києві приспускають прапори на знак жалоби за загиблими під час атаки РФ

Іноземні посольства у Києві приспускають прапори на знак жалоби за загиблими під час атаки РФ

Фото
Укрінформ
Дипломатичні представництва низки країн приспустили прапори на будівлях посольств у Києві на знак жалоби за загиблими внаслідок російської ракетної атаки 8 липня.

Фотографії з приспущеними прапорами оприлюднено на сторінках послів у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Ми сумуємо за жертвами вчорашньої ракетної атаки Росії на Київ і Україну. Посольство сьогодні приспустило прапори. Ми допоможемо постраждалим та їхнім родинам. Дієву підтримку з Німеччини отримають передусім діти з Охматдиту», - написав посол Німеччини в Україні Мартін Єгер.

Посол Британії в Україні Мартін Гарріс у своєму дописі заявив, що російське зло треба перемогти.

«Британський прапор приспущений біля посольства в Києві сьогодні, коли Україна відзначає День національної скорботи на честь жертв жорстоких ракетних атак Росії вчора. Ми їх пам'ятатимемо. Це зло треба перемогти», - написав дипломат.

Посольство Італії приспустило італійський та європейський прапори на знак жалоби за загиблими через російські атаки по Україні 8 липня.

Посольство Японії в Україні теж оприлюднило фото із приспущеним прапором.

«Японія проявляє повну солідарність з Києвом і Україною. Японія рішуче засуджує ракетні атаки з боку Росії та продовжуватиме просувати санкції проти Росії та підтримувати Україну в співпраці з міжнародним співтовариством», - запевнили у диппредставництві.

Як повідомлялося, під час масованої російської ракетної атаки 8 липня постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг та інші міста України. Було випущено майже 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня.

Читайте також: Сирський - про ракетну атаку РФ: Усі причетні невідворотно будуть покарані

Станом на ранок 9 липня відомо про майже 40 загиблих, серед них четверо дітей, та 170 постраждалих. У столиці одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні «Охматдит». Зруйновані два поверхи корпусу лікарні площею приблизно 400 кв. м. Пошкоджені кілька інших корпусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-