Італія розглядає можливість збільшення допомоги Україні до 2% ВВП - Кондратюк

Італія розглядає можливість збільшення допомоги Україні до 2% ВВП - Кондратюк

Укрінформ
Італія розглядає можливість збільшити допомогу Україні у боротьбі з російським агресором до 2% ВВП.

Про це повідомила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Італія розглядає можливість збільшити допомогу Україні до 2% ВВП! Про це говорили на зустрічах з головою Комісії Сенату Італії з питань оборони та міжнародних зв’язків Стефанією Краксі та головою Комісії з питань європейської політики Джуліо Терці», - поінформувала вона.

Віцеспікерка парламенту наголосила, що Україна очікує на дієву реакцію Італії на нещодавню ракетну атаку РФ та обстріл дитячої лікарні «Охматдит».

За її словами, у фокусі уваги сторін під час зустрічей - підтримка Італією подальшої європейської інтеграції України.

Кондратюк відзначила, що Україна вдячна за підтримку у схваленні Європейською Радою переговорних рамок.

«Ми вдячні Італії за 8 пакет військової допомоги та передачу двох систем ЗРК SAMP/T для захисту українського неба, мирних громадян та цивільної інфраструктури. Маємо надію 9-й пакет буде ще більш потужним», - підкреслила вона.

Заступниця Голови ВР зауважила, що сподівається на активну позицію Італії під час Вашингтонського саміту НАТО щодо формування пакету практичних рішень, які дадуть змогу Україні посилити протиповітряну оборону та надійно захистити небо. Зокрема, держава прагне отримати необхідне озброєння і дозволи, аби з метою самооборони завдавати далекобійних ударів по цілях на території РФ, які використовуються для ракетно-бомбових і дронових ударів по Україні.
Читайте також: Італія має намір відігравати провідну роль у майбутній відбудові України - посол

«Я наголосила, що Росія була є і залишається найбільшою загрозою безпеці країн ЄС і НАТО. Тому дуже важливо, щоби наші партнери нарощували власні видатки на оборону, а також обсяги військової підтримки Україні. Мої колеги запевнили мене, що Італія буде робити все можливе, щоби збільшити обсяг допомоги Україні до 2% ВВП!», - акцентувала Кондратюк.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із президентом Сенату Італії Іньяціо Ла Руссою та запропонував йому реалізувати спільний проєкт з відбудови України під патронатом італійського парламенту.

Фото: Олена Кондратюк/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-