Зеленський у США: Маємо рішення про п’ять «Patriot», будуть рішення про F-16 і дві безпекові угоди

Зеленський у США: Маємо рішення про п’ять «Patriot», будуть рішення про F-16 і дві безпекові угоди

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський, перебуваючи у США, повідомив, що 9 липня Україна отримала рішення про виділення ще п’яти систем ППО «Patriot», очікується рішення щодо F-16 та підписання ще двох нових безпекових угод.

Про це глава Української держави повідомив у зверненні, передає Укрінформ.

«Сьогодні продовжуємо роботу у Вашингтоні, буде, зокрема, вже дуже скоро рішення по F-16. Збільшуємо кількість літаків, доступних Україні. Вчора для України ми отримали рішення про ще 5 «Петріотів» і десятки інших систем ППО, сьогодні – рішення по літаках. Будуть зараз і дві нові безпекові угоди», – розповів Володимир Зеленський.

Відео: Офіс Президента

За його словами, в угодах буде передбачена «підтримка санкцій проти Росії, підтримка нашого вступу в ЄС і НАТО, підтримка нашого захисту – наших воїнів, усіх наших людей, відбудови».

Також Президент анонсував щонайменше десять перемовин з лідерами країн.

Читайте також: НАТО оголосить про надання Україні €40 мільярдів на 2025 рік - Білий дім

«Сьогодні будуть зустрічі в Конгресі США – обидві партії, обидві палати. Ми цінуємо американську підтримку і будемо сьогодні говорити про те, як додати нашій взаємодії з Америкою ще більше хороших результатів – бажано далекобійних і далекосяжних», - відзначив Глава Української держави.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський перебуває у Вашингтоні, де проходить 75-й саміт Північноатлантичного альянсу. Раніше Зеленський заявляв, що очікує від саміту НАТО у Вашингтоні конкретних кроків наших партнерів щодо посилення повітряної оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-