Кулеба зустрівся з Сійярто і застеріг від «мирних ініціатив» із наративами РФ

Кулеба зустрівся з Сійярто і застеріг від «мирних ініціатив» із наративами РФ

Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Угорщини Дмитро Кулеба і Петер Сійярто обговорили підготовку до другого Саміту миру та розвиток двосторонніх відносин.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

«Зустрівся з моїм угорським колегою Петером Сійярто. Я поінформував Петера про ситуацію на передовій, а також про підготовку до другого Саміту миру. У цьому контексті я наголосив, що жодні мирні ініціативи не можуть ґрунтуватися на наративах Росії», – сказав він.

Кулеба підкреслив, що нещодавня атака Росії на дитячу лікарню «Охматдит» ще раз демонструє, що поступливість Путіну не дає результату, тому що він продовжує прагнути війни, і потрібно разом змусити його прийняти справедливий і міцний мир.

Глава МЗС додав, що в продовження домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Києва, сторони обговорили подальші спільні кроки щодо розвитку двосторонніх відносин.

Як повідомлялося, після візиту до Києва Орбан відвідав Москву й Пекін, де намагався обговорювати «мирні ініціативи» щодо завершення війни в Україні.

Читайте також: Орбан вважає, що Путін і Сі вірять у мирні переговори з Україною до кінця року - ЗМІ

Вранці 8 липня російські війська завдали по Україні масованого удару, випустивши понад 40 ракет різних типів. Від масованої ракетної атаки постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня «Охматдит».

«Охматдит» – найбільша дитяча лікарня України. У рік там проводять близько 10 тис. хірургічних операцій та щорічно отримують допомогу близько 20 тис. пацієнтів.

Фото: Х/Кулеба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-