Зеленський зустрівся з новим прем'єром Британії, говорили про Storm Shadow і розвиток флоту

Зеленський зустрівся з новим прем'єром Британії, говорили про Storm Shadow і розвиток флоту

Відео
Укрінформ
Володимир Зеленський і новий глава уряду Британії Кір Стармер обговорили практичну реалізацію дозволу застосовувати ракети Storm Shadow по військових обʼєктах на території Росії.

Про це Президент України повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Провів першу зустріч із новим Прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. Дякую за усі військові та фінансові пакети для нашої держави. Вранці я прочитав про дозвіл на використання ракет Storm Shadow по військових обʼєктах на території РФ. І сьогодні ми мали можливість обговорити практичну реалізацію цього рішення", - написав він.

Президент висловив вдячність за незмінну підтримку України та українців.

Водночас в Офісі Президента додали, що лідери також зосередилися на подальшому розширенні далекобійних можливостей України у співпраці з іншими партнерами. Зеленський відзначив лідерство Великої Британії в коаліції морських спроможностей.

Сторони також обговорили перспективи розвитку українського флоту за підтримки Великої Британії.

Читайте також: Прем’єр Британії підтвердив, що Україна може бити ракетами Storm Shadow по території РФ

Окрему увагу під час зустрічі приділили результатам Саміту миру та підготовці тематичних конференцій щодо втілення його рішень.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічі у Вашингтоні обговорили постачання додаткових систем ППО Patriot, ситуацію на полі бою, а також реалізацію результатів Саміту миру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-