Росія поширює фейк, що Захід готує український уряд в екзилі - Центр стратегічних комунікацій

Росія поширює фейк, що Захід готує український уряд в екзилі - Центр стратегічних комунікацій

Укрінформ
Російська пропаганда поширює фейк про те, що нібито країни Заходу готують новий український уряд у вигнанні.

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомив у Фейсбуці.

З посиланням на статтю експрем'єра Швеції Карла Більдта у журналі Foreign Policy пропагандисти заявляють, що якщо чинний Президент Володимир Зеленський програє у війні з Росією, Захід сформує уряд України в екзилі, якй розмістять у Варшаві або в іншому місці в Центральній Європі.

Насправді у статті європейський політик описує своє бачення похмурого сценарію у випадку гіпотетичної реалізації закликів окремих політиків до зменшення допомоги Україні.

Сенс статті полягає у тому, що Україна зокрема і вся Європа загалом зіткнеться із трагічними наслідками, на які доведеться давати відповідь європейським країнам, підкреслили у Центрі стратегічних комунікацій і додали: "Уряд в екзилі – це один із аспектів, але не найголовніший. Це також окупація, збільшення кількості біженців, зростання військових витрат в Європі. А найголовніше – небезпека початку нових війн як в Європі, так і в інших точках земної кулі".

Читайте також: Міноборони РФ упіймали на брехні про «перемоги» на фронті - ISW

Також Більдт акцентує, що Захід втратить менше від продовження підтримки України, ніж у випадку її зупинки. Окрім того, на його думку, окупація України – це буде "піррова перемога" Росії і в результаті вона неминуче розпадеться.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство юстиції США оприлюднило документи щодо кількох сотень акаунтів і доменних імен у соцмережі X, які використовувалися російськими державними ЗМІ та ФСБ РФ для управління ботофермою, що поширювала дезінформацію в США та за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-